Man måste ju bjuda på sig själv




/ Emma 

Klump

Ligger kvar i sängen på rummet när alla andra är ute i backen och åker. Har fortfarande något fruktansvärt ont i huvudet sen jag ramlade igår, kluns. Asså det förvånar mig faktiskt inte om jag har fått en lättare hjärnskakning :/
Men jag ska väl oxå ta och gå ut snart, vi åkte inte 7 timmars bilresa bara för att jag ska slå mig och ligga på rummet hela dan, right?
/ Emma 




Snabb kvällsuppdate innan sova

Då ligger man äntligen i sängen, dock med huvudvärk, och ska få sovaaaa!

Har spenderat hela dagen i skidbacken. Va såå nervös innan för jag hade inte åkt snowboard på två år och när jag försökte förra gången slutade det med att jag fick gå med gips i två & halv veckor :/. Iallafall det gick ju bra ju, inga problem. Ramlade lite då & då, smidigt sådär, men annars så! Sen så råkade vi hamna off-pist oxå, duktiga som vi är, så jag har (typ lixom nästan) tagit mig ner för en backe med 50 cm djup pudersnö MED snowboard dessutom. Känner mig ganska så grym asså. Not.

Anyways precis i slutet av dagen ramlade jag och fick till en riktigt hård smäll i huvudet. Kommer inte ens ihåg hur jag ramlade eller vad som hände, eller vad som hände precis därefter, men jag fick en fruktansvärd huvudvärk som fortfarande inte har gått över, TROTS två huvudvärkstabletter :/.

Runt kl 20 sprang jag ner till Isabelle och bara myste och tittade på film. Vart där tills för en kvart sen. Men nu är jag hemma i vår lilla stuga och tänker soovaaaa! Förhoppningsvis lugnar sig huvudvärken under natten.
Godnatt
/ Emma 


Ska försöka att ta och uppdatera mer under dagen imorgon :)

Lite mellis sådär mitt i natten


/ Emma 

Heading to Lofsdalen


/ Emma

Jag och Rufus 29/1-2014


Braa pass

Privatlektionen idag gick bra. Övade mest på min sits och galoppfattningar, och att motställa lite i galoppen, som är förövning till förvänd galopp. Tycker det gick jättebra! Rufus va duktig och lyssnade på mig, samarbetsvillig helt enkelt! Sen så blev han rädd för nåt för det är nåt som låter i ridhuset ibland, vet inte vad, så då vart det en liten upp i luften. Men annars så va han somsagt jätteduktig genom hela passet! :D
/ Emma 



Godmorgon kära läsare

Idag ligger planen på att åka ut till stallet och rida privatlektion. Ska rida Rufus & jag är taggad till 1000! Morfar ska följa med & klicka lite bilder med sin kamera. Han har jobbat som fotograf så det ska bli kul! Dock är det lite svårt att fota i ridhuset då det är lite mörkt, men det ska nog bli bra ;). Livia kommer även att filma lite, så om det går bra för mig så får vi se om jag vågar lägga upp något ;). 
/ Emma 

Jag och Rufus för typ 2 år sen


Ungponny Mr. Snatt

Red en unghäst idag som heter Mr. Snatt. Han va jättesnäll och lugn och det kändes bra till en början. Mjuk trav och lyhörd. När vi kom på travbommarna var det inga problem, det var galoppbommar och upphöjda travbommar som var problemet. Fick lite svårt att styra och rama in honom, så det var ganska misslyckat. Blev arg och irriterad för att jag inte lyckades något vidare, men har verkligen bestämt mig för att vara mer bestämd nästa gång och inte låta honom smita undan ;). Men han är ju trots allt unghäst och kan inte riktigt allt än.
/ Emma
 
 



5 fototips

Hittade dessa fototips på http://elincardell.blogg.se och tyckte att dom va bra och värda att föra vidare :)
 
 
• Till att börja med, är det viktigt att kunna din kameras inställningar. Vet du tex. hur du ställer in bländaren eller slutartiden på kameran? Om inte, läs kameramanualen du fick med när du köpte din kamera. Google fungerar också. 
Även om du inte har systemkamera kan det vara bra att läsa igenom manualen, det finns säkert något intressant där ändå!
 
• Se till att det inte kommer med några störande föremål i bakgrunden som förstör bilden och gör den rörig. Då dras blicken till det istället för ditt tänkta motiv. Det är viktigt att bilden inte blir för rörig!
 
• Tänk på ljuset. Ljuset tycker jag är en av de viktigaste sakerna att tänka på när man fotar. Ett bra tips för väldigt fint ljus är att fota i motljus. Det blir så hilma fint! Se bara till att ditt motiv inte blir alldelses för mörkt eller ljust.
 
• Var något som jag inte är - kreativ! Istället för att bara ta en bild på en blomma, försök göra en krans och hänga på väggen. Okej då, ett väldigt dåligt förslag men försök komma på något intressant.
Jag själv är riktigt dålig på det, jag är inte speciellt fanasirik, haha..
 
• Och sist men inte minst, ta många bilder! Testa olika vinklar, olika inställningar och lägg till eller ta bort nånting ur bilden. Det kan bli så himla olika beroende av hur man kombinerar olika inställningar med olika vinklar!
 
 
/ Emma

Glada kvällsnews

Har bestämt mig att fortsätta blogga på denhär bloggen, och så får vi hoppas på att Isabelle kommer tillbaka så snart som möjligt! :) Funderar på att fixa ny design snart, då vi har haft denna sen start nu. Får se vad det blir för spännande ;)
/ Emma
 
 

Emelie Starrin - Veckans blogg

 

Planer

Vaknade imorse och kände mig enormt seg, alltså mer än vanligt. Bara att dra sig upp ur sängen iallafall.
Idag ska jag inte göra nånting, åker hem efter skolan och bara pluggar, har massa att göra.
Imorgon och på onsdag ska jag rida. Imorn ska vi börja med markarbete, travbommar. Ska bli kul då vi inte riktigt jobbat med hoppning alls det senaste året, pågrund av ridhusraset, dåliga underlag osv. På onsdag rider jag privatlektion igen, får se vad Millan har planerat för mig ;). Kommer förmodligen fortsätta jobba med det jag började på förra veckan, motställa osv.

På torsdag åker Isabelle & jag & våra familjer upp till Lofsdalen och åker lite skidor, ska bli kul :)
/ Emma 




Mysa med katten

 

Buffe Bus

Rufus hade tydligen kastat av lite små elever idag. Stackarna, dom e väl livrädda för han nu. Sen fick han inte gå några mer lektioner för att han va för pigg & busig & bråkig. Satt uppe i kafeterian när Isabelle ba "Emma din ponny springer runt i ridhuses som en idiot" så jag kolla och han vart longerad & tro mig han va såååå olydig. Gick ner och skulle kolla lite, när jag hör Andrea (ridlärare som höll på med Rufus) säga "Emma hämta hjälm och hans sadel och kom hit". Skulle rasta av han. Satt upp och han va såååååå spidad, asså jag har aldrig ens känt han så. Sen så racade vi runt i ridhuset i full fart som två idioter, men det va skitkul! Han la in lite bockar där han tyckte det passade bra, men annars sprang han omkring där och flåsade. Han tyckte säkert att det va lika kul som jag. Mjukisbyxor oxå, men vi kör ba! Hahaha det va såå kul!
/ Emma
 
 
 

Godmorgon, stallet som gäller nu




Fredag, lördag, söndag

Stannade uppe ganska sent igår och hade filmmaraton med Silje, riktigt mys.
Idag har jag varit och tränat småtjejerna och om ca 20 min kommer Smilla och hennes familj på lite kvällsfika :)
Imorgon går jag upp tidigt och åker till stallet. Det är informationsmöte om att börja tävla ridskolehästarna, ska bli riktigt kul! Har haft grönt kort i lite mer än ett år men har inte haft användning för det då jag inte har någon häst att tävla med, men nu så! 

Snabb info av vad som hänt i helgen, då jag haft dålig uppdatering :/

/ Emma 

Hittade ett rejält gäng schabrak i förrådet, se vad som ska användas ;)

Hur gör jag NU?

Jag har pratat lite med Isabelle angående bloggen och hon har bestämt sig för att ta en bloggpaus. Jag står nu alltså själv med bloggen, och funderar lite på hur jag ska göra. Jag har tre alternativ

* Fortsätta blogga själv på PonnyEdition

* Gå tillbaka till min gamla blogg och blogga där

* Inte blogga alls

Ni får kommentera hur ni tycker att jag ska göra, då jag inte riktigt vet just nu. Känns inte lika kul att blogga här utan Isabelle, men jag trivs ju så bra på denhär bloggen. Gillar denhär bloggen bättre än alla andra bloggar jag har haft. Men som sagt berätta vad ni tycker.

Jag kommer fortsätta att blogga här tills jag har bestämt mig :)
/ Emma 




Piano

Little Me / ? / Axel F / Little Things / They Don't Know About Us


Puffe Pownie

Vet inte riktigt hur jag ska veskriva privatlektionen. I början gick det jättedåligt, men jag mesade och va alldeles för snäll mot Rufus, så det är inget konstigt med det. När jag i slutet tog i och bestämde så gick det bra, brukar ju vara så haha. Han fick jobba och blev ordentligt andfådd, lilla gubben. Tränade på att ställa och motställa, fortsatte lite på det som vi jobbat mycket med på de vanliga tisdagslektionerna nu. Sen mot slutet så övade vi lite galoppfattningar oxå, han va jätteduktig tycker jag :)
/ Emma 

Sån sits kan man råka ha ibland xD


Tagga privat

Ska ut till stallet i eftermiddag och rida privatlektion, ska bli riktigt kul. Taggad på att idag och nästa vecka bli ordentligt tränad med all fokus på mig och min ridning. Man lär sig så mycket mer på det. Fick idag veta att jag ska ha Millan som instruktör, och då flög lyckan upp i taket. Alla instruktörer på Värmdö Ridklubb är grymma, men har fastnat lite extra för henne. Taggad till MAX & nu ska jag ge gärnet!
/ Emma 

~ Jag älskar dig inte för att du är söt, du är söt för att jag älskar dig ~


Liten ponny

Red Tarragona idag igen, och jag kan säga att det kändes MYCKET bättre än förra gången. Jag börjar hitta knapparna :). Sen så var jag ju inte lika mesig idag, utan jag berätta vem som bestämde, JAG. Därimot drog hon åt sidan lite och ville ställa sig i hörnen idag, men det va inge länge haha för det fick hon inte. 
Hade lite problem innan passet idag. Mina fötter är fortfarande svullna så jag kunde inte få på mig ridstövlarna. Fick som tur va låna Andreas jodpurs, taack!
/ Emma 

Jag har inga bilder på henne, så varsågod, en från Google ;)
/ Emma 

Ridpass

Idag på ridlektionen hade jag Jane igen, jag kan inte säga att det gick lika bra som förra gången. Men det gick helt okej. Vi övade på ungefär samma sak som förra gången, ställa åt höger vänster motställa o.s.v. Nästa lektion ska vi ha markarbete tror jag, om jag minns rätt haha. Vi får se om jag får Jane igen eller om jag ska rida en ny, mer uppdatering kommer imorgon för min del. 
/ Isabelle






Redigering

/ Isabelle

Pessoabett

Tänkte ännu en gång ta upp det här med pessoabett på bloggen. Isabelle hittade för ett tag sedan en förklarande och bra beskrivning om hur pessoabett fungerar och jag tänkte förtydliga det hela lite.
Pessoabettet har 4 stycken bettringar där 3 är små och en är stor. Sidostycket är fäst i den översta ringen och tyglarna fäster man lite olika, ibland i den nedersta ringen, och ibland i den stora, och ibland i de andra. Det är olika från ryttare till ryttare. Pessoabettet fungerar lite som en hävstångseffekt, ryttaren drar i tygeln, ringarna dras bakåt och bettet pressas ned i hästens tunga och mun. Detta är absolut inte skönt för hästen. Ju länge ner du fäster tyglarna ju starkare effekt. Sätter du tyglarna i den nedersta ringen dras ringarna bakåt som mest. Men akta dig, för hävstångseffekten försvinner inte bara för att du sätter bettet i den stora ringen, det är precis lika jobbigt för hästen ändå. Fäster man däremot tyglarna i samma ring som sidostycket, då gör det skillnad. Men då kan man ju lika gärna rida på ett vanligt bett, ellerhur?
Jo, så varför sätter man pessoa på sin häst då? Jo det finns två anledningar. Den första är att man vill att hästen ska gå finare, hästen tar ner huvudet (och gapar) när du rider med pessoabett, men den kör även upp huvudet i vädret och gapar. Den andra anledningen är att man är okunning. Man vet inte vad pessoabettet har för effekt på hästar.
 
Här har vi två tydliga exempel som visar hur hästen reagerar på bettet
                             1. Hästen böjer ner nacken och går "fint" (gapar)                      2. Hästen drar upp huvudet i luften & stretar emot
 
Det lättaste att göra när hästen kör upp huvudet i vädret är att lätta på tygeln, vilket man kan se ganska tydligt att ryttaren (jag) inte gör här. Jag blir lite framåtlutad och det händer lätt att man spänner sig och försöker "dra ner" huvudet på hästen. Det är FEL. Lätta på handen så tar hästen snart ner huvudet igen ska du se.
Pessoa kan i längden förstöra hästar i deras munnar och ge sår och skavsår, då det drar och trycker. Flera ponnyer på ridskolan rids med pessoabett vilket jag tycker är fel. Visst, det blir lättare för barnen att rida hästen "fint" men det är ju inte något bra för hästen. Med "vanliga" bett kan nybörjar7åringarna dra mer (det är aldrig bra att dra och slita i tyglarna men det gör alla i början) för att stanna hästen och sakta ner. Alla har varit nybörjare och ingen kan eller vet hur man ska göra från början. Man lär sig, som med allt. Man kan inte laga mat eller man kan inte multiplikation från början. Man måste LÄRA sig. Men med pessoabett spelar det ingen roll. Du kan tävla i världseliten och oj oj vad duktig du är, men hästen kommer ALLTID att få ett tryck på tungan och hävstångseffekten är där. Det är INTE bra.
 
Rufus rids på pessoabett och jag vet flera andra ponnyer på min ridskola som gör det. JAG kan inte bestämma där, för det är inte mina hästar, det är ridskolans. Dom bestämmer över sina hästar och vad dom ska ha för bett och träns osv... Men JAG skulle inte göra så. Tycker det är fel. Själv tycker jag att det är extra viktigt på en ridskola där barnen drar och sliter. Sure, hästen gör som man vill och den lyssnar ju så mycket bättre med det bettet, MEN det är inte för att den blir mer sammarbetsvillig, det är FÖR att du tvingar den att göra som du säger. Tycker det är bättre att man kastar bort dessa bett och lär hästarna (och eleverna) att gå i en ärlig form.
När jag rider Rufus tänker jag ofta på att han kastar upp huvudet i luften mycket & nu vet jag varför.
 
Såhär gör alltså Rufus

/ Emma

Skönt å sova ?


/ Emma 

20 snabba

1. Jag fyller 15 år om 207 dagar
2. Jag älskar choklad
3. Jag gillar vanligtvis inte fjordingar speciellt mycket men jag älskar Rufus mer än allt annat på jorden
4. Jag ska på AW i sommar
5. Jag har tränat gymnastik sen jag va 3 år men nu har jag slutat
6. Jag får ofta huvudvärk
7. Jag gillar inte tårta/glass
8. Jag har haft 3 katter i mitt liv varav 2 lever och en har dött :(
9. Jag tog hål i öronen när jag va 3 år
10. Jag har bara ridit sen jag va 10 år
11. Jag har bytt ridskola 3 gånger, GuRS, Velamsund, Evlinge
12. Jag älskar mat
13. Jag tycker det är läskigt med folkmassor
14. Jag är totalt LIVRÄDD för sprutor
15. Jag planerar att göra om mitt rum
16. Jag hyrde Rufus förra vintern
17. Jag har aldrig tävlat inom ridsporten
18. Jag älskar Disney-filmer
19. På onsdag & nästa onsdag ska jag rida privatlektion
20. Jag är för detmesta trött, like NU.

/ Emma

Hööks pannband

Har ni sett hööks nya pannband? Jag tycker dom är sjukt snygga med Swarovski-stenar, det finns i färgerna svart och brunt och kostar 479 kr. Vad tycker ni, hiss eller diss? :)
 
 / Isabelle

Ändrade planer

Som rubriken lyder blev det ändrade planer idag, min kompis som jag skulle sova över hos kom hem lite sent då hon har varit i fjällen. Så vi kunde tyvärr inte sova över, men vi ska ses imorgon som tur är! :) Jag skrev också att jag kände mig mycket bättre idag, men jag tar tillbaka det då jag har feber och ont i halsen nu... :/ Jag åt även en medecin så att jag inte skulle bli sjuk, men jag var tydligen allergisk mot någonting i den så jag fick utslag i ansiktet, om jag hade fortsatt tagit den skulle jag kunna få svullnader i ansiktet och andnöd. Så det kändes inte så jätte bra att fortsätta ta den, hehe... 
/ Isabelle
 
 ~ Sommar 2013 ~

Mys

Vart väckt vid 20 min över 11 idag, och vaknade & kände mig lite halvhängig. Kanske bara är trött men jag orkar inte göra nånting. Får helt enkelt bara ta en mysig filmdag med varm choklad :) 
Mer uppdate senare
/ Emma 




Dagen

Jag vaknade runt halv nio idag men har inte orkat gått upp än, känner mig betydligt bättre än igår så det känns jätte skönt! Jag tror jag ska åka till min mormor och morfar under dagen idag, som tur bor dom i Nacka så vi bor väldigt nära varandra jämfört med vissa andra. Jag vet någons bor i Skåne och vissa bor utomlands, så jag har tur! Jag bor också jätte nära min farmor och farfar, haha. På kvällen ska jag förmodligen sova över med Klara! :* 
/ Isabelle 

~ Jag saknar dig mer än allt jusst nu ~

Story of my life


~ Godnatt ~
/ Isabelle

Död för en dag

Kom hem från skolan för någon timme sedan, kände mig inte så bra under dagen så att jusst nu sitter jag med mitt te och kollat på serie. Haha, jag är lite beroende kan man ju säga. Skriver hela tiden att jag kollar på serie, men den är sååå bra! Tror jag kommer att ligga i min underbara säg och bara vara död idag, det känns som ett ganska bra val. Haha. :p Ska kolla vidare nu på min serie och hoppas jag mår lite bättre. Ha det så bra så länge så kommer nog ett till inlägg upp ikväll!
/ Isabelle




Lördagsskola

Jag har fått veta att jag är så dålig i skolan så jag måste börja gå itill skolan på lördagar...

Nej jag skoja bara, det var öppet hus i skolan idag, så vi fick gå dit i 2 & halv timme och göra lite sånadär småuppgifter. Men vi är lediga på måndag, så 2 & halv timme mot en hel skoldag va ett trevligt byte ;)

Isabelle sov kvar hos mig igår, så det blev närmade till skolan för henne oxå :).
Tack för alla frågor ni skickade in igår och hoppas ni fick svar på allt :D
/ Emma 




Frågestund svar


Middag hos bästa

Jag har presic kommit hem från skolan, första "riktiga" veckan efter lovet. Nu ska jag göra mig en kopp varm choklad och kolla på serie. Efter det skulle min syrra göra mina naglar, hon har något speciellt naglack som typ aldrig lossnar. :) Efter det ska min familj åka till Emma så ska vi öta middag där, det ska bli super mysig! Förmodligen kommer vi svara på alla era frågor som vi har fått in, glöm inte att fråga mer! :)
/ Isabelle
 
 

FRÅGESTUND

Nu drar vi igång en frågestund på bloggen, så det är bara att ösa in frågor :). Alla typer av frågor är välkommna och även this/that.
Klara, färdiga, GÅ!
/ Emma & Isabelle
 
 

+ Godnatt +

Imorgon blir det frågestund, så börja tänka ut frågor redan nu, så är det bara att lassa in dom sen ;).
Godnatt
/ Emma



Nyklippt

 Idag åkte jag ju och klippte mig, jag klippte topparna och klippte upp det lite i luggen. Så det var ingen större förändring. :)
Hade tyvärr ingen före/efter bild, men det här blev resultatet. 
 
/ Isabelle

New in ♡

 
 
/ Isabelle

Emma + Ozzy = SANT



Plugghäst

Jag ska berätta mer om gårdagens ridpass i ett annat inlägg som kommer senare idag eller imorgon. 
 
Nu sitter jag i skolan och har fått so uppgifter som jag ska göra, sen efter lunch ska jag göra massor av andra fårgor. Men efter skolan kommer jag att åka till frisören och klippa mig, har inte klippt mig på jätte länge så det ska bli skönt att få bort allt slitet hår! :p Jag vet inte vad jag ska göra nör jag kommer hem, förmodligen kolla på serie och plugga. Inlägg om hur håret blev kommer senare idag. :)
 
/ Isabelle
 
 

Googlat + ringt

Pappa googlade lite om köldskadan och fick fram följande:
Det är en djupare förfrysning och då kan huden bli vit, blå, svullen och stelnader uppkommer. Viktigt att det inte blir ny nedkylning och att den inte belastas.
Han ringde oxå sjukvårdsupplysningen. De tycker att man ska avvakta i och med att tårna fått tillbaka färgen. Det kan göra ont ett tag och man kan ta smärtlindring. Bör vara försiktig med kyla, inte gnugga på området och undvika belastning. 

Just nu har jag för j*vla ont. Tårna är vita & svullnade & STENhårda. Hemskickad av läraren. Fick detta sagt av min NO-lärare: "Fy faan! Gå hem och lägg dig på soffan under täcket med popcorn och titta på en riktigt mysig film. Om du känner av det MINSTA imorgon så kommer du inte hit." Hon är alltså NO-lärare. Vet typ allt (iallafall det mesta) om kroppen & hur den fungerar, klart jag lyssnar på henne lixom. 
Återkommer med massa uppdatering idag, såå keep uppdated ;)
/ Emma 




Köldskadad

Hemma och klar för att sova nu. Det va sjuukt mysigt på Drevinge och man kan se att Emma och Arkas trivs där :). Det gick bra för dom tycker jag, Arkas är ju under igångsättning så dom tar det lite lugnt just nu, men annars gick det bra tycker jag :).
Hade bara gummistövlar på mig som skor, ioförsig tre lager sockor men kallt ändå. Efter typ 10 minuter kände jag hur fötterna började domna bort och efter 40 min kände jag inte av dom alls. 5 & en halv timmar gick utan att jag kände av mina fötter över huvud taget, som om dom var förlamade. Jag kunde inte röra på dom, fanns lixom inte. När jag kom hem & tog av mig sockorna va fötterna/tårna framförallt mörkblå/lila. Kände fortfarande inget. Fötterna började tina och det gjorde ont som f*n. Har inte känt DEN smärtan på jag vet inte hur länge. Överdriver INTE när jag säger att jag knappt kunde gå. Efter ca 1 timme va fötterna fortfarande kalla, kände knappt av dom men gjorde på samma gång skitont & blåa börja gå ner. 
Pratade med pappa lite & han kollade på det & kom fram till att det va en köldskada. Hade jag stannat i stallet en stund till hade det vart farligt & tårna kunde bli riktigt ordentligt förfrusna & dö & behöva amputeras bort. 
Nu ligger jag här och ska sova 2 & en halv timme sen jag kom hem och fötterna har fortfarande inte tinat helt. Dom är iskalla & fruktansvärt svullna. Gör ont men är ändå bedövade. Ska ta och sova och förhoppningsvis går svullnaderna ner i natt och mina fötter återatäller sig tills imorgon.
/ Emma 

Emma och Arkas idag :)

Brun outfit

 
 
(Allt kommer från http://hooks.se
 
/ Isabelle

Today's : Outfit


Enkelt linne
JC Jeans
/ Emma 

Sista gången

Idag går jag i skolan till kl 15.00, efter jag har slutat åker jag hem och pluggar då jag vill hellre ligga före än efter i skolan. :p Idag är det även onsdag och det innebär att jag ska rida på ponnystall, för sista gången... Jag vet inte vem jag ska ha där, men jag hoppas att jag får Malte. Det innebär vårt sista ridpass, jag kommer aldrig rida honom igen. Vi får se hur mycket tårar som kommer rinna ikväll...
/ Isabelle




Planer

Godmorgon! Planerna för dagen är att efter skolan möta upp Emma och åka med henne till Drevinge gård. Kolla när hon rider Arkas. Har inte träffat dom sen dom flytta från Evlinge så det ska bli roligt. Kul att se hur dom utvecklas, Emma och Arkas är ett jättefint ekipage och matchar varandra på alla sätt. Arkas har precis kommit tillbaka efter att ha varit skadad, men är nu under igångsättnig. 
På söndag ska jag träffa Emma igen och så ska vi ha en liten photoshout i snön. Ladda, för bilder kommer ;).
/ Emma 

Emma & Arkas sommaren 2013 då vi hade vår senaste photoshout.


Dagens

Asså idag gick skit. Vaa sååå taggad innan ridpasset och det skulle ju gå såå bra. Men nej, det gick åt h*lv*te.
Red en liten ponny som heter Tarragona, hon är väl söt och så, men ett h*lv*te att rida. Asså hoppa upp och ridläraren ba: Hon är riktigt trevlig att rida, men vill inte riktigt galoppera. Försöker ställa sig i hörnet när det är dags. Men nu när du är beredd så är det inga problem.
Och nej som sagt, INGA problem med galoppen. Hon fattade precis när jag ville, men allt annat... Ojoj... Hästen vill inte ställa, hästen vill inte gå i form, hästen vill inte lyssna, hästen bla bla bla... osv... Kändes som jag gjorde allt, men inget funka. Ponnyn bara gick där och streta emot och ville inte göra som jag ville. Från marken såg det säkert ut som att jag bara satt där och åkte häst, vilket inte förvånar mig eftersom att hon inte ville sammarbeta och körde sitt eget race. Sen så vet jag inte hur andra rider henne och passar med henne, men enligt MIG så är hon bara jobbig.
Nej, jag klickar INTE med Tarragona.
/ Emma 

Lite äldre och slitnare nu, men här är hon ;)

Lady Jane

Idag red jag Jane på evlinge, hon var verkligen super rolig och vi matchade bra tillsammans! Tror det är min nya favorit där ute, haha. Vi övade på olika ställningar, i början gick det helt okej men efter ett tag började hon bjuda mer och mer. Är väldigt nöjd efter dagens ridpass. :)

/ Isabelle




Ridläger 2010

Haha kolla på domhär bilderna jag hittade! De är från ett ridläger jag va på år 2010 sååå liten jag är! 





/Emma 

Tuesday

Tisdag, andra dagen i skolan. Men det är ju sååååå jobbigt att gå upp på mornarna och speciellt när det är mörkt. Tips: Ställ alarmet på högsta volym så vaknar man defenetivt ;).

Tisdag innebär rida, right. Har inte ridit på 4 veckor så jag är taggad till 1000! Ska bli sååå kul!
/ Emma 




Min bästa vän

Hur kan man älska ett djur så fruktansvärt mycket? Det är galet hur underbara dom är, hur dom får en att skratta när man inte ens vill le. Alla dessa stunder man får uppleva, alla ögonblick, allt. Dom kommer in i ens liv och får en att må topp tills dom lämnar, den känslan är otrolig tung och jobbig att bära. Det är precis vad jag kommer gå igenom, jag har gjort det förut men vill aldrig uppleva det igen. Den känslan är värdelös, jag total hatar den. 
 
Jag har nu ridit en häst som heter Malte i ca. 3 år. Han är en liten envis, pigg, galen och underbar fjording som jag aldrig skulle kunna leva utan. Många beskriver han som mig, så jag har hittat min livpartner för livet. Trodde jag... Jag ska sluta på den ridskolan där han står då jag har lärt mig allt man kan lära sig där, men det betyder då att jag aldrig kommer få rida min prins igen. Jag förstår inte det och tårana bara rinner när jag tänker på det, han är mitt allt. Jag har aldrig känt mig så lycklig som när jag sitter på honom, jag kan inte jämföra med något. Mitt liv är liksom på topp 10000 om inte mer! Jag har otrolig många minnen med honom, tex när jag red honom på vinter efter han hade stått i 9 dagar. Jag tror ingen förstår hur han var, eftersom han är otrolig pigg och bara vill ta bettet i munnen och sticka när man rider honom när han går alla dagar i veckan, kanske ni förstår hur han var när han hade vilat i 9 dagar... Ja, han typ stack iväg lite granna om man ska säga så. Haha. Eller när jag skulle hoppa med honom och han fick för sig att alla hinder var typ monster, så jag drog ner ett helt hinder. Alla bommar och hinderstöden låg i backen, men jag satt kvar! Sen har vi när jag var ute barbacka och galopperade i djupsnö, eller på ängen. Det finns så många otrolig minnen, men nu finns det inte några kvar att uppleva. Jag kan bara minnas nu, det är hemskt. Jag kommer aldrig få sitta på honom något mer, kanske träffa honom men det kommer inte bli ofta då jag inte har tid att åka och hälsa på honom. Han var verkligen ponnyn som jag lärde mig och fick uppleva allt på, jag kan tyvärr inte tackla det här igen. Jag har behövt gjort det på två andra ponnysar (varav den ena gick bort), men dom var inte lika speciella som Malte. Det finns inte så mycket att göra nu, jag måste inse att jag måste lämna ännu en vän. Alla lyckliga sagor kanske inte har ett lyckligt slut? För det var percis vad den här sagan hade, jag klarar inte det här...
 
 
 
~ Min finaste prins, det finns ingen som dig. Tack för alla underbara minnen jag har fått uppleva med dig, det är nog inget som kan slå dom. Med dig är jag den lyckligaste i hela världen, hoppas du blir någon annans läromäster och bästavän. Du är helt klart den bästa som finns, jag älskar dig ~
 
/ Isabelle

10 januari

Nu har det redan gått 10 dagar sen nyår, och jag är hemma i Sverige igen! Utan magsjuka, bara lite förkyld ;). Men det är ju sååå kallt här. Speciellt när man varit isolerad i 30° i 2 veckor ;).

Både skolan och bloggen är fullt igång som vanligt igen, väldigt dålig uppdatering under vintern. Nu är det skärpning. Vi ska både jag och Isabelle publicera minst två inlägg VAR per dag.

Senare idag åker jag ut till stallet. Nu när jag är hemma är det ju det första man tänker på, eller hur? ;)
/ Emma 


Jag & Rufus vintern 2013


Western, typ

Gick upp vid 7 idag, för att åka och rida. Va sååå taggad på att rida. Fatta att rida utomlands lixom, på stranden och yada yada. Och det va underbart! Sååååå härligt va det! Vi red till en strutsfarm oxå, och det va ju om något kul! Strutsarna va stoora och så fick man mata tre ettåringar om man ville. Självklart gjorde vi det och det va så himla kul. Vet inte hur man förklarar det ens. Pappa va med, hahah han har väl ridit typ, två gånger i sitt liv tidigare. Men jag tror han tyckte det va kul ändå. Såg så ut på han iallafall. Det va typ westernridning, typ. Det va westernsadlar och så hade hästen typ en grimma och ett repträns? Haha kollade inte så noga, men man höll i tyglarna/repen i en hand och red som en cowboy typ, jättekul! Roligt att testa en annan typ av ridning, än det vanliga jag gör hemma. 
/ Emma 









2014

2013 va ett bra år. Har massa kul minnen & kvällar & hur mycket skratt som heelst. Träffa massa nya människor & tappat vissa. Vissa stannat. Legat flera kvällar och gråtit & haft dåliga tankar.

Va på TVÅ underbara ridläger med samma ponny på båda. Åkte dit med en kompis och kom hem med 15. Morgonarna där när vi skratta åt min morgonröst som skrek "FLOOOOOOOWEEEEEEEER" och så som vi grät när vi åkte därifrån. Vart på samma ridläger i 4 år. Åkt till samma ställe. Gjort det till en grej lixom. I år lämnade jag Finntorp för sista gången, men på hur länge? Ett år, två år eller 5 år? Vet inte. I sommar åker jag ner till Skåne för att träna i en vecka på Skyrup Country Club by AW Sport Horses. Känns fantastiskt och spännande. Kul att göra nått annat, men ändå tråkigt att lämna det "klassiska". Är ändå sjuuukt taggad. 

2014. Avslutade 2013 och inledde det nya året med magsjuka etc. Hemskt och vidrigt. Men dehär ska bli mitt år. Har massa mål och tankar kring 2014. Bland annat sköta skolan waaaay much better än i höstas. Det va ju katastrof, behöver inte ens ta upp det. Tänker utveckla min ridning på alla möjliga sätt och åka på ett hoppinriktat träningsläger i Skåne. Såååå kul!

Dessutom har jag massa tankar kring bloggen. Planerar massa mer update och intressantare inlägg från min sida, som man faktiskt vill läsa. Dessutom så är det så att om det går bra och om vi växer, eller om det åtminståne går uppåt (vilket inte är helt omöjligt) planerar jag och Isabelle en liten grej till bloggen. Men det får för tillfället vänta och vi får se hur det utvecklar sig ;).

2013 va har varit ett bra år med mycket gråt & skratt och nu har vi gått vidare till ett nytt år. 2014. Nytt år, nya tag, eller vad säger man ;). 2014 kommer bli ett år med mycket gråt & mycket skratt, många snedsteg & göra fel, men that's life, right? Välkomnar 2014 med tre ord, Bring It ON!

/ Emma 


Happy new year




GOTT NYTT ÅR