JF Pignon - Frihetsdressyr


I'm back

Hej, nu bestämde jag mig för att min bloggpaus är över! 
Igår var jag och Emma på Stockholm Horse Show och det var super kul! Jag har ju kanske gått 5-6 år nu på horse show så att jag kan nästan showen utan till, men det var några nya nummer som var jätte roliga! :) Fast såklart är favorit nummret JF Pignon-frihetsdressyr. Han är så sjukt cool. Det var både stora/små gamla/föl som han hade tagit med, och ALLA lyssnar på vad han säger. Det är helt sjukt, han är en stor förebild! 
 
/ Isabelle
 
 


Bloggpaus

Om ni inte har märkt det så har både Isabelle och jag tagit en liten bloggpaus. Informerar bättre nästa gång, vilket det förhoppningsvis inte blir någon ;). 
/ Emma 




Olga

Igår red jag Olga på igenridningen, tycker det gick helt okej. :) I galoppen bockade hon och sparkadebakut, men det var bara att hålla i sig. :p 

/ Isabelle





Hah puss ;)




Rubrik här

Ändrade planerna lite, är påväg till stallet nu och ska titta när Isabelle rider. Sen åker vi hem till henne och sover där :). Imorn åker jag till barnträningen som vanligt, Isabelle ska titta och sen åker vi hem till mig. Haha då gör vi tvärtom så sover hon hos mig istället ;).
/ Emma 



Sämre uppdatering

Jag är inte på topp humör och har väldigt mycket i skolan/stallet så det blir sämre uppdatering från mig... 

Ikväll ska jag åka ut till Evlinge och rida igen då jag var sjuk en tisdag, kanske bloggar mer om det sen. :)

/ Isabelle 




GO FREDAG

Godmorgon människor. Asså fredagar är nog det bästa som finns. Gå hem från skolan och känna att fan va jag va bra denna veckan. Planerna är väl bara att åka hem och göra whatevvah. Ska bli så underbart. Planerade först att åka till stallet men med tanke på min sömnbrist så orkar jag helt ärligt inte. Vi hörs later
Zombie på gatan, just me ;)
/ Emma 




Äntligen

Nu äntligen kan jag sova. Min hjärna har typ fått psykbryt och kan inte tänka en sekund till. Hörs imorn.
GODNATT / Emma 




Nu kör vi

Hade tänkt att jag skulle satsa lite hårdare på bloggen. Slänga in lite flera per dag och inte bara "Idag har jag..."-inlägg på kvällen. Let's go ;)
/ Emma 
 



Meffe teddybjörn

Åkte till GuRS igår för att kolla när Alva red. Jag red ju där för tre och ett halvt år sedan och jag har inte varit där sen dess, så det va jättekul att komma dit och träffa hästarna. Vart ju svag för Meffe, så otroligt gullig och gosig. Han va ju min favorit att rida oxå, av nån anledning x) Men det va jättekul och jag insåg att jag verkligen hade saknat honom.
Om nån är sugen på att köpa en sällskapshäst så är Meffe till salu. Han är världens gosigaste och ska pensioneras och söker ett trevligt hem där han får gå i gröna hagar och må bra. 
 
 

/ Emma 

Benjamin

Red Benjamin igår, jag tyckte att det gick jätte bra för att vara första gången. Ibörjan gick det helt okej men sen började han lyssna på mina hjälper och ge efter, stundtals var han jätte fin medans han ibland såg ut som en korv. Om ni fattar... :p Hoppas på att få honom nästa gång, vill verkligen utvecklas på honom. Jag är ju ganska så svag för den rasen, dom är så himla härliga att rida! :)

/ Isabelle




Finns inte ord

Kan inte annat än ÖSA beröm över Rufus. Jag tror inte jag har sett han så fin förut. Gick i fin form i båda varven, kortade stegen duktigt, trav på stället, kortare & längre steg i galoppen, gick i form lite till osv. Helt fantastiskt duktig var han. Asså jag vet inte vad jag ska säga. Säger bara att han är världens bästa ponny.
 
 
 
 
 
 
Sååååååå synd att ingen kunde fota / filma idag :(
/ Emma 

Iphone 5S

Äntligen har den kommit, åh vad jag har längtat! Min nya älskling, haha men typ. :p 
/ Isabelle
 
 
 

Redigering

Nu är jag tillbaka. Har inte skrivit ETT ord i helgen, fy skäms.
 
Satt tidigare idag och redigerade lite bilder så jäg tänkte lägga upp några Före/Efter bilder ;) Är inte något speciellt proffs precis och jag har inte tillgång till alla funktioner vilket stör mig så extremt eftersom att det är ett ljus som är otroligt fint.
 
Märkte nu att kvaliten försämrades såhäääär mycket när jag laddade upp bilderna :/
 
/ Emma

Söndags ångest

Igår var jag ju hos min mormor och morfar och firade då min morfar har fyllt år, så jag kom hem ganska sent igår. Men jag vaknade iaf klockan tolv, eller rättaresagt blev väckt. 
Runt två åkte jag och mamma till stallet för att gå en promenad med Woody, min mamma hjälpte till med att mocka och fixa vatten så vi kom därifrån ganska snabbt. Vi gick en promenad på 40 min, han var jätte lugn och reagerade inte på några i vanliga fall "läskiga" ljud. Duktig häst! :p
Just nu sitter jag och pluggar och ska kolla på film senare ikväll. Jag vet även inte och jag orkar gå till skolan imorgon då jag fick feber efter stallet, bläää.
 
/ Isabelle
 
 

Outfit

 
 
/ Isabelle

4 dagar

Torsdag: På kvällen åkte jag till Evlinge och red Fabbe, jag och Emma är med och vänjer hästarna vid det nya tältet. Det gick bra att rida, han blev ganska pigg i slutet när vi travade och galopperade men annars gick lektionen bra. Vissa hästar var ganska busiga men jag tyckte att Fabbe skötte sig bra. :)
 
Fredag: Jag skulle igentligen rida ute på Evlinge idag också, men jag blev sjuk och stannade hemma från skolan. Kollade även klart på hela säsong 1 ovh halva säsong 2 på "The Vampire Diaries" igår, det är så sjukt bra. Kan inte sluta kolla, är helt besatt. :p
 
Lördag: Idag ska jag åka hem till min morfar och fira honom på hans födelsedag! Garttis morfar! <3

Söndag: Imorgon ska jag gå på en skrittpromenad med Woody, veterinären kom och behandlade honom i torsdags och sa att han ska ledas 30-40 min i en vecka. Stackars, Woody. :( Men ska ändå bli kul att åka ut dit och få mysa med honom, han är så himla mysig och go. :*
 
/ Isabelle
 
 

Godnatt.

Huvudvärken dånar. Har haft kraftig huvudvärk hela veckan, men inte såhär. Är väldigt förkyld oxå, kraxar i halsen och det rinner ur näsan. Hemskt.

Sammanfattar dagens och morgondagens ridning imorn kväll. Så mycket lättare med dator.
/ Emma 

Å du är bäst

Prinsen

Ridpasset igår gick okej, han var vääldigt pigg och hetsig. Jag red barbacka och vi övade på ställning genom serpentinbågar, i vänstervarvet lyssnade han jättebra och fattade galopp från nästan skritt. Medans i högervarvet blev han jätte springig och ville bara iväg, så det gick väl helt okej. :)

/ Isabelle 

~ Min fina prins, det finns ingen bättre än dig ~


Tältinvigning

Vi är några stycken i stallet som ska vänja hästarna vid tältet. Riktigt kul. Vissa stollade omkring som fjollar. Vissa gick jättelugnt och fint. 
Rufus var faktiskt jätteduktig. Hade förväntat mig att han skulle skutta lite och tycka det va läskigt men inte då! I början va han väldigt stissig och tyckte det va både spännande och läskigt. Han gick spänd typ tre/fyra varv runt banan men han slappnade av sen. Han skrittade på bra sen, och traven lika så. Han var väl fortfarande lite spänd, han hade ju aldrig varit där inte förut. Sen i galoppen var han jätteduktig och samarbetsvillig, speciellt i höger varv. Sen la han såklart in små bocksprång ibland ;).
/ Emma 




Study hard

Sitter jusst nu och pluggar matte, har kollat på två avsnitt av Vampire diaries och ska snart åka ut till Ingarö och rida Malte. Jag hoppas verkligen att det ska gå lika bra eller bättre än sist, han var verkligen jätte duktig och jag kände att jag red bättre än vanlig. Hoppas att det sitter kvar tills idag, haha. :)
 
/ Isabelle
 
 

"Lyft"

Åkte till stallet idag. Kändes så sjukt tomt utan Sunshine där. Släppte några tårar när jag gick förbi boxen, saknar henne. 
Annars gjorde jag typ inget där. Vart hos Rufus och gosade och sörjde hela tiden typ. Försökte lära han att lyfta hoven när man petar på den, för att senare lyfta r man säger "lyft". Får se hur det går ;).

På onsdag, torsdag och fredag kommer jag att åka till stallet och hjälpa till att vänja hästarna vid tältet som vi har fått och som står färdigt nu. Ska blir kul att se hur dom reagerar på det ;).
/ Emma 




Fotodags

Jag har inte varit ute och fotat på jätte länge känner jag, skulle verkligen behöva komma ut lite med min kamera och fotobok och exprementera. Haha, jag måste fräsha upp minnet och komma ihåg vad allt betyder nu igen. Funderar på att göra det någon gång i veckan men det är så mörkt nu. Isåfall får fota på lördag eller söndag, det beror på hur mina tider ser ut. Jag gör saker hela tiden, jag har aldrig ledigt. :p
 
/ Isabelle
 
 ~ Gammal bild ~

Stress dag

Snart är det prov, är inte så jätte taggad. Men jag kan allt som man skulle kunna så jag hoppas det går bra! :) Efter provet har jag massor av lektioner, blää. Jag vill bara hem och slöa, men det är precis den exakta motsattsen jag ska göra när jag kommer hem. Först springa om det inte är för halt, det var en isgata hemma hos mig igår. Efter det ska jag plugga, och om jag hinner ska jag titta på en serie. :p
 
/ Isabelle
 

Noo school for mee

Vaknade tre eller fyra gånger inatt på grund av extrem huvudvärk, så jag blev hemma idag. Vet inte hur jag gör imorgon, jag kanske stannar hemma, men jag tror att jag går till skolan.
Annars har jag inte gjort så mycket idag, bara tittat på film och serie hela dagen. Och såklart pluggat, för att inte komma efter i skolan. Jag var ute och fotade Ozzy lite på förmiddagen. Kan ladda upp lite bilder när jag får tid för det ;)
/ Emma
 
 

Mondays sucks

Ny vecka, nya tag. Haha, men idag har jag inte gjort något speciellt. Jag kollar på serie nu och tänkte plugga lite ikväll då vi har prov imorgon i skolan, är verkligen inte taggad... Imorgon blir det ingen ridning, jag tror det är för att dom håller på att bygga ridhuset men vet inte riktigt. Jag tänkte gå ut och springa efter skolan och plugga heela dagen. :/ 
/ Isabelle
 
~ "It's so fluffy i'm gonna die" ~

Du var bäst ändå

Världens bästa Sunshine. Idag åker du till himlen. Jag har haft så otroligt kul med dig, finns inte ord för det. Jag fick bara möjligheten att rida dig i en månad, innan din jävla hälta kom. Det har varit en fantastisk tid att få lära känna dig och utvecklas med dig. Ioförsig så hann vi ju inte med så mycket, det var ju bara under en månads tid, och vi skrittade ju på långa tyglar genom mer än halva, mer hann vi inte. För det mesta var det ritter genom skogen. Vi traskade igenom lera, högt gräs, vattenpölar och annat skit, men allt var så otroligt mysigt. När jag råkade ge dig skavsår av sadeljorden efter att ha ridit en gång, så vi fick rida barbacka i två veckor. Misslyckat eller vad? Ioförsig var du såhääääär härlig att rida barbacka på, då du var en rund bananhäst. Kändes som att åka soffa, men du hårade ju lika mycket. Du tittade alltid upp så fort man sa ditt namn, alltid med öronen spetsade framåt.
 
 
 
Favoritbild, så underbar.
 
 
 
Du var så himla busig. Ville aldrig stå still och jag vart knockad och trampad säket 70elva gånger, men du var sååå gosig i boxen. Man kunde stå och krama dig och bara mysa i timmar kändes det som. När man skulle tränsa och sitta upp så skulle du alltid gå iväg mitt i när man inte var klar och ditt skrittempo gick ju i 120. Du var alltid på helspänn när vi var i skogen och kunde hoppa till för minsta lilla. När vi skulle gå föbi byggmaskinerna och du VÄGRADE. "Vadå, trodde du helt seriöst att jag skulle gå förbi där eller?". Man kunde ju alltid hoppas lixom.
 
Kan fortsätta berätta om dig i evigheter känns det som. Ibland händer det som inte får hända. Tack för allt, världens bästa Ballinaclogh Sunshine.
 
 




Dagen

Idag har jag varit hos min mormor och morfar, jag åkte till dom igår och sov där. Det var ganska länge sen jag träffade dom så det var kul! Runt två åkte jag till stallet med Emma och några andra, jag vill inte säga varför eller någonting. Utan Emma får skriva det här om hon vill. Annars är jag helt upset i "The Vampire Diaries", min kompis har säsong 1,2 & 3 som jag fick låna. Den är så sjukt bra, åhh! Nu ska jag väl äta middag och kanske kolla på film med familjen. :)
 
Grattis pappa på farsdag, du är bäst! 
 
/ Isabelle
 
 

Fars dag

Hedda och jag sov till 11 och sen så myste vi bara och tittade på serie tills 14 typ, då kom mamma och hämtade mig så åkte jag en snabbis till stallet.

Nu är familjen påväg till min moster Emelie för vi ska fira fars dag, typ.

Grattis pappa du är bäst.
/ Emma 




Hardcore work

Är med Hedda på mammas o pappas 40-års fest nu. Riktigt duktiga arbetare är vi måste jag säga ;). Dukat, diskat, kokat kaffe, fixat snacks, ställt fram bord/stolar, servat människor har vi haft för oss. Och ätit CHOKLADMOUSSE! Det har varit det bästa såklart, man har ju en del fördelar med att jobba i köket ;)
/ Emma
 
Följ Heddas blogg -> http://heddamk.blogg.se
 

Godmorgon människor

Planerna för dagen är faktiskt INTE att åka på barngympa. Någon har brutit sig in i hallen och festat i natt, så den är inte en vacker syn just nu.

Vid tre åker jag och Hedda in till stan. Mina padres firar 40-årsfest ikväll och vi ska hjälpa till med disk, duka mm. Sen efter det runt 22 kanske åker vi hem till Hedda och sover där. Myys. 
Ha en bra dag :)
/ Emma 




belladensupersnella gestblogar

Hej på er allihoppa! Jag är hemma hos Emma just nu och vi har kollat lite tv och jaa jag tänkte slenga in ett litet snabbt inlegg om hur snygg jag är, ni kommer se på bild snart så ta det lilla lugna.jag är de inte något hest pro så förventa er inget eee åå jag kommer från stockholm så jag gillar att slenga in lite e:n lite då och då för att jag gillar inte ääää:n if you lnow what i mean...??? jag och emma har då myst med lite cheeeesee doodddlessss framför the origionaaalssss i dont know how to spell it buuut whateveaaaa!!!!
 
Min pappa kommer snart och hemtar mig.... men jag ska tvinga honom att köpa godis cause im addicted and i dont know why tyyp jag känner att jag slenger in lite engelska också men det är nog bra för er att öva lite, det är alltid bra att öva på engelskan.
 
Nu ska ni få höra en  dikt!
 
Rosor är röda, violer är blå, har du fisit, då är vi två!!!
 
hejdå!!!
 
 

Fina Woody

Just nu sitter jag och väntar på Ellinor som ska följa med mig till Kovik idag då jag ska ta hand om Woody, har verkligen saknat honom! Cattis som äger hästen (min ridlärare) ska träna honom både lördag och söndag, så hon undrade om jag kunde ta honom idag istället. :)
/ Isabelle
 
 

New in ♡

~ Hunkydory ~
/ Isabelle

Victoria's secret

/ Isabelle

I'm back

Halloj, nu är jag tillbaka! Förlåt för att jag inte bloggat denhär veckan, men det har varit otroligt mycket i skolan... :/ Men nu ska jag ta nya tag och börja blogga som vanligt igen, ska även ladda upp bilder från resan om ni vill se! :)
/ Isabelle
 
~ Grekland ~

No more Sunshine

Sunshine har tråkigt nog blivit halt... Igen... Känns ju inte så bra. Jag tyckte att det var jättekul att rida och ta hand om henne flera dagar i veckan. Det har varit jättemysigt och man får nästan känslan av att ha en egen häst. Nästan. Inte riktigt, men såklart mer än att bara rida på ridskola en gång i veckan.
 
 
Vi får vänta och se hur det utvecklar sig. De var på kliniken med henne i fredags, då var hon halt. Jag vet inte hur mycket eller riktigt var men jag tror att det var en bakhov. Man blir ju ledsen när hon precis har blivit frisk och hon bara gått i en månad, osså blir hon halt igen.
Det är aldrig kul när en häst blir halt eller sjuk, men det finns inget vi kan göra åt det. Det är bara att vänta och se...
/ Emma

O.o

Idag var jag med mamma och träffade Noomi och Ester. Såå mysigt, eftersom att jag inte har träffat henne på länge. Vi fikade på Garden och hade trevligt. Noomi och jag träffas definitivt snart igen ;D.

Sen åkte jag hem och bara läste hela dagen. Boken va sjukt spännande och jag kunde verkligen inte slita mig.
/ Emma 


Lovade ju en bild på håret och ögonbrynen/fransarna, so here u go, en väldigt charmig (ironi) bild ;)


Sämst, ska bättra mig

Har verkligen haft sämst uppdatering denna veckan. Måste bättra mig.. Är fruktansvärt trött nu såå mer imorn, godnatt :*
/ Emma